Fortsätt till huvudinnehåll

Blekfis-bikini-yoga


Det här med ledighet är ju härligt på många sätt men min kropp diggar inte riktigt det. Det blir förvisso mer tid över till träning och jag rör på mig nästan varje dag, vilket jag inte alls får till annars, men en halvtimmes jogg kan aldrig kompensera för 23,5 timmar av inaktivitet! Ledighet betyder i mitt fall mer timmar till nattsömn, upp emot tio timmar i sängen varje natt, mer timmar i soffan till kriminalserier, mer timmar till att sitta och läsa bok och mer tid att slösurfa... Ja, jag tror att ni fattar. Jag får inte till några 10 000 steg om dagen precis, ni vet den där rekommenderade miniminivån som en ska upp till för att upprätthålla en god hälsa. Och det känns tydligt i min kropp att det inte är bra. Jag vaknar varje morgon med ont i bröstryggen och värre blir det för varje dag. Hur än jag vrider och vänder mig i sängen så gör det ont att ligga. Samma visa varje sommar trots att jag aldrig är långledig.

Idag tog jag mig i kragen och gav min kropp en timmes "blekfis-bikini-yoga", ett gäng rörlighetssekvenser helt enkelt, ute på vår altan. Tänk att jag blir lika fascinerad varje gång över hur smärtan sakta men säkert lättar - att jag aldrig lär mig! 

Kommentarer

intressant infallsvinkel på det här med ledighet. Men jag tänker att vid ledighet kan man få in annan typ av aktivitet än man kanske annars inte gör. typ simning, cykling osv.
SARA BORG sa…
Du har så rätt Frida, det är bara det att jag är en så väldigt av- och påmänniska. Jag älskar att slappa med en god bok, det är liksom höjden av avkoppling för mig. Jag kan läsa timmar i sträck, bara med paus för att gå och kissa och hämta kaffe (fniss). Barndomen sommarlov spenderade jag till stor del inomhus med näsan i en bok :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…