Fortsätt till huvudinnehåll

Hopp och lek!


Hopp och lek i hällregn!

Kommer ni ihåg måndagsklubben? Det började för ett gäng år sedan med att jag sprang intervaller med mina vänner Ida och Maria varje måndagskväll. Det växte och vi blev fler och fler brudar som sprang tillsammans bara för att det är roligt. Sedan kom livet emellan för min del så att när jag bytte tjänst så blev det fler jobbresor även på måndagar, något jag hade kunnat styra bort bättre tidigare, och så drogs jag med lite skadeproblem i min "trasselfot". Vi höll ändå på av och till under flera år och man kan säga att måndagsklubben lever kvar än i dag fast i en helt annan tappning. Ida kör nämligen löpargrupp tillsammans med Åsa Wiklund. Spana in @lopargruppfortjajer på facebook. Brudarna drar igång en ny omgång till hösten med springgrupper både på måndagar och torsdagar.

Om du är nyfiken på hur måndagsträningarna såg ut förr och vilken typ av intervallpass vi körde så har jag samlat de inläggen under en egen etikett här i bloggen. Spana gärna in under Måndagsklubben för inspiration!

Det var egentligen inte just måndagsklubben jag hade tänkt skriva om utan "hoppträning". Anledningen till att jag kom att tänka på våra måndagar var att vi alltid brukade börja eller avsluta dem med löpskolning eller löpstyrka. En klassiker var grodhoppen, alltså som ett upphopp fast med kraften skjuten framåt. Hoppträning utvecklar spänst, styrka och stabilitet i själva löpsteget samt explosivitet. Ni som känner mig vet att det inte precis är min starkaste sida men just därför bra för mig att träna på. Jag har inte hoppat på flera år men i veckan fick jag en riktig spark i baken när Terese Alvén (som tidigare bloggade under sitt alias spark-i-baken) tipsade om just hopp. Jag la in 10 st grodhopp x 3 efter mitt löppass, och herrejösses vad det kändes! Pulsen stack i väg högre än under de 8 kilometrarna som jag sprungit innan och det riktigt brände i benen på sista omgången, puh. Dagen efter kändes det i höfterna vill jag lova. Inte ont utan en "känning", alltså att jag kunde ana att jag hade belastat på ett sätt jag inte är van vid.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…