Fortsätt till huvudinnehåll

Hyr kajak i Sälen


Vi har ju hängt i Sälen ett tag och både cyklat och sprungit i fjällen. Men om en inte gillar det eller om en vill variera sig lite så finns det en hel del annat i trakten att ägna sig åt. Trots att vi varit här varje sommar i flera år så har vi inte nyttjat Västerdalälven till annat än bad förut. I år tog sambon med sig kajaken och jag passade på att hyra en. Jag gillar att paddla men är inte vidare erfaren precis. I år har jag inte varit ut en enda gång trots att vi har flera kajaker, och totalt sett har jag kanske paddlat fem gånger eller så i hela livet (!!!). 

Jag hyrde kajak via Sälens kanotcentral, som främst har kanoter men även ett par kajaker. Det är bara att parkera nere i byn vid älven (badplatsen nära rondellen upp mot fjällen), betala och "kasta sig i vattnet" - hur enkelt som helst! Paddel och flytväst ingår i hyran såklart. Ett tips är att se till att börja paddelturen motströms, vilket jag är glad att jag hade sinnesnärvaro att tänka på innan vi gav oss av. Vattnet ser stilla ut men är mer strömt under ytan än en kan tro, det märktes tydligt efter vändningen då min GPS-klocka vittnade om att jag kunde "glida med", utan att ta ett enda paddeltag, i samma tempo som jag på vissa partier hade då jag paddlade motströms. Som ovan paddlare blir en snabbt trött, främst i överkroppen men även i bål, rumpa och lår, men med små pauser här och där så återhämtade jag mig fint och kunde fortsätta kilometer efter kilometer. Kom i håg att ta med vatten att dricka och något smaskigt att äta, typ en chokladbar, så går det fint att vara på älven länge. 


Vi stack ut på eftermiddagen och jag betalade för hyra i 3 timmar. Vi gick inte i land nånstans men jag såg många fina sandstränder där det hade varit mysigt att köra in och kanske fika eller bada. Vi mötte flera familjer som paddlade kanot, där föräldrarna satt längst bak och längst fram, och hade barn och packning i mitten. Paddling på Västerdalälven kan nog vara ett riktigt mysigt familjeäventyr en solig och fin dag, för dem som gillar bad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…