Fortsätt till huvudinnehåll

När dimman låg tät över Sälenfjällen


Som du kanske har uppfattat så är vi alltså i Sälen. Jag uppdaterar mer regelbundet på instagram än här just nu, men det kommer att komma en hel del Sälen-inlägg även här framöver, det lovar jag. Vädret har varit mer eller mindre fint alla dagar utom i förrgår, då dimman låg tät över fjälltopparna och prognosen varslade om regn - inte några vidare värst bra förutsättningar för att ge sig ut på fjälläventyr alltså. Varken i löparskor eller på hoj. Men det finns mycket annat att hitta på här och jag föreslog för sambon att vi skulle ta en lugnare dag och trampa ett distanspass på grusväg och asfalt, ner genom skogen mot byn och älven och sedan ta asfaltklättringen tillbaka upp mot fjällen och Lindvallen, där vi hänger. Han var inte sen att haka på!

Rundan kallas för Hällaturen, är en del i Biking Dalarnas förträffliga utbud av skyltade cykelleder i länet och den mäter strax under 4 mil. Jag har trampat den många gånger förut, den är bra träning för långlopp av typen "grusvägsrallyn" och exempelvis Cykelvasan, men för L var det första gången. Det är massor av skog, massor av hjortronmyrar, massor av små tjärnar och väldigt lättcyklat de första milen då det huvudsakligen går nerför mot Västerdalälven, där vi förövrigt paddlade en kväll, och sedan längs med älvkanten. Det är först från ungefär 33 kilometer och framåt som det bjuds på uppför.   


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…