Fortsätt till huvudinnehåll

Ny rekordtid på lilla slingan (16:07 min)


Mitt i den här nananaa-perioden av lugn träning som jag är inne i så kom hällregnet. Och typ alla som tränar ibland vet att när det sådär riktigt vräker ner så är det inte särskilt lockande att sticka ut och myspysa i flera timmar. I vanliga fall så brukar jag springa i regn, det är lagom kort och effektivt, men ibland händer det ju att vädret spelar en ett spratt när det är cykeldag. Det hände mig häromsistens. Fast det slutade regna nästan direkt när jag väl hade gett mig ut, men ändå. Hur som helst så för riktigt regniga tillfällen så har jag ett superpass som jag kör. Jag cyklar "lilla slingan", den femkilometersrunda som annars är min standard för allt spring, och jag cyklar den på tid. Två eller tre varv brukar jag ta, det ska som sagt vara kort och effektivt ( it only happens for me when it rains...).

Nu kom det sig som så att jag lyckades putsa min egen snabbaste tid med 2:10 minuter! Nytt rekord lyder alltså numera på 16:07 minuter för ett varv. Sist jag körde var den 9 maj, då jag knappt hade trampat något i år, så att jag skulle vara bättre nu kom inte som någon överraskning. Fast även om det var väntat så var det ändå kul att få ett kvitto på att både kondis och teknik verkar gå åt rätt håll. Jag höll igen rätt taktiskt på första varvet och bara trampade runt för att bli varm, fast jag ser nu efteråt att jag trots det inte bommade min förra bästa-tid med särskilt många sekunder, för att sedan på varv två försöka köra mitt snabbaste. Varv tre blev ett mellanting. Nu håller jag tummarna för att hällregn och cykeldag inträffar samtidigt igen där någongång i slutet på augusti. Det skulle vara riktigt kul att komma under 15 minuter innan den här sommaren är över och jag tror att det är en relativt realistisk målsättning.

Har du någon sådan där distans eller särskild runda där du testar formen? När jag marathontränade så körde jag ibland testlopp, där jag sprang ett varv runt Lillsjön på tid för att mäta min utveckling under träningsperioden (som varade från 1 januari fram till Stockholm marathon, första helgen i juni). Det var rätt kul men ofta också ganska ångestladdat. Jag vet att jag några gånger joggade dit och sedan hittade på alla möjliga grejor att fixa med, typ kolla sociala medier, skicka sms, greja med kläderna och löparklockan, för att liksom skjuta fram springningen så länge som möjligt. Då är det inte roligt. Inte roligt alls. Cyklingen på lilla slingan har hittills bara varit på skoj, och så vill jag att det ska fortsätta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…