Fortsätt till huvudinnehåll

Cykelvasan live på Facebook

Mysig lördagsmorgon med Cykelvasan live på Facebook

För två veckor sedan bestämde jag mig för att avstå Cykelvasan i år. I princip direkt infann sig lättnadskänslor och jag var helt fast på att jag hade gjort rätt. Som från ingenstans fick jag också ett sådant där härligt cykelpass där benen svarade fint och det var riktigt kul att cykla igen, säkert för att jag var avslappnad och inte hade någon press what so ever på mig själv. 

Men sedan så närmade tävlingen sig så smått och "uppsnacket" började märkas av i sociala medier. "När åker ni?", "Vilka ska köra?", "Vad har du för målsättning?" och så vidare. Plötsligt stod jag där i början på veckan och kände världens sug efter att köra jag också - för jag gillar ju motionslopp! Inte bara gillar, jag älskar det. Tankarna spann i väg och jag funderade på hur jag skulle kunna omplanera för att frigöra fredagen för att vara med på Öppet spår. Jobb i Örnsköldsvik dagen innan var absolut ingen omöjlighet. Det skulle gå att köra därifrån, de ca 35 milen till mamma och pappa, och sedan från dem tidigt på fredag morgon. Kanske skulle mamma kunna åka med mig och vara stötteapparat? Jag hade så mycket idéer och tankar, men efter att ha rådgjort med mig själv på skarpen så blev det ändå så att beslutet låg fast. Ingen Cykelvasa för mig i år, i varje fall inget deltagande. 

För när jag vaknade igår morse upptäckte jag till min stora glädje att loppet livesändes på Facebook - vilken grej va?! Jag tog morgonkaffet och en padda med mig ut i solen på vår altan och sedan satt jag där och såg eliten köra. Vilka ruskigt snabba och inspirerande damer! Jennie Stenerhag imponerade stort såklart med sin tredje raka seger och den fjärde totalt. Jag höll även koll på passeringarna för bland andra Jessica Clarén och Linda Tufvesson, som jag följer på sociala medier.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…