Fortsätt till huvudinnehåll

Jag har sprungit intervaller!

Jag vet, det låter helt crazy men det är faktiskt alldeles sant. Efter en månad med bara massor av myslöpning fick den där Tjejmilen-anmälan mig att blir lite pepp på att testa tempo igen. Det är ju bara lite drygt 4 veckor kvar till loppet nu så hög tid att komma igång. För min del är den bästa träningen den som blir av och jag vet att om jag gör det för avancerat och tufft så blir det mentala motståndet för stort. Jag bestämde mig därför för att ett lika simpelt som genialt upplägg. Istället för att springa min vanliga skogsrunda i mitt vanliga snigeltempo så skulle jag springa grusväg men samma distans, det vill säga fem kilometer. Delar av passet skulle gå i "överfart", alltså i ett högre tempo än jag springer annars, gärna nära min önskade tävlingsfart. 3 x 3 minuter kändes mentalt fullt överkomligt trots den tryckande värmen och stekande sol, så jag satte av!

Hur gick det då? Jo, tackar som frågar. Visst var det både ovant och flåsigt att höja tempot, precis som det ska vara, men det bökigaste var nästan balansen. En kommer upp så mycket högre i fotisättningen och trots att jag springer ofta på den där grusvägen så blir det något helt annat att parera de små ojämnheterna när farten och steget är annorlunda. Här behöver jag vänja mig. Jag kollade inte så mycket på klockan medan jag sprang utan körde farten på känsla. (Intervalltiden skötte en timer åt mig som pep i fickan när jag skulle höja och/eller sänka farten). Jag knäppte dock varvtider så att jag skulle kunna stämma av efteråt.

Så, nu känner jag mig på gång! Det var nästan kräkjobbigt och visst känns det liiiite knäckande att inse att den fart jag nu orkade hålla i totalt 9 minuter var min tävlingsfart i drygt 40 minuter för en månad sedan. Kondition är färskvara sägs det och det får jag skriva under på. Sedan är det också helt sant, som min vän Ida sade till mig, att tävling är en helt annan sak än träning - på ett lopp finns det oftast lite extra att plocka ut!

Drottningen av mysjoggar i rödmosig efter-intervall-ansiktsfärg

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…