Fortsätt till huvudinnehåll

Springa i regn - mina bästa tips!

Jag springer nästan alltid med keps när det regnar!

Jag vet inte hur vädret har varit där du bor, men för min del har det blivit en del "keps-pass" de senaste veckorna. Fast det gör egentligen inte mig något - jag gillar för det mesta att springa i regn! Det är bara att komma över tröskeln som är extra svårt, allt det blöta avskräcker ju trots allt lite, men sedan går det bra. Jag tycker ofta att jag till och med springer lite bättre när det regnar. Dels känner jag mig alltid lite "bad-ass" när jag tränar i grisväder. En får ha vägarna i fred, knappt en kotte syns till. Då tänker jag att jag är grym som är ute. Sedan har vi människor kanske en viss självbevarelsedrift också, så att instinkten säger att en ska skynda sig in för att ta skydd från väta och kyla. Kanske är det därför det oftast går snabbt och känns lätt att springa när det regnar?!

Mina bästa tips

  • Ta på dig en keps! Skärmen skyddar framförallt ögonen från den värsta vätan så du slipper springa och kisa.
  • Stoppa mobiltelefonen i en liten plastpåse innan du lägger ner den i fickan så klarar den regnet galant!
  • Ha så lite kläder som möjligt, men tillräckligt för att hålla värmen! Som exempel så kan shorts eller korta tights vara att föredra eftersom vissa längre tights kan ha förmågan att suga åt sig mycket vatten och därmed bli tunga och hasa ner. Detsamma gäller på överkroppen. Antingen tunn t-shirt eller linne i ett "hårdare", vävt material som inte töjer sig av vattnet, eller om det är kallt så ta en underställströja med en tunn jacka på. 
  • Spring kort men tufft! Hur mysigt det än kan vara med regn så förr eller senare blir en blöt (och kall?). Skjut på långpasset om det går och ta något mer kraftfullt i stället, såsom snabbdistans eller intervaller. Då får du upp värmen och slipper vara ute längre än nödvändigt. 

Har du något du vill dela med dig av om att springa i regn? Lämna gärna en kommentar vettja!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…