Fortsätt till huvudinnehåll

Välkommen augusti (och tack juli)!


1 augusti. Wow, ny månad alltså! Jag kan verkligen skriva under på att sommaren har rusat i expressfart hittills och det kan vara lätt att känna att när augusti kommer så går vi mot mörkare tider. Vilket vi gör såklart, men samtidigt är det mycket sommar kvar! Det mysiga med att mörkret smyger på är att en får tända ljus igen på kvällarna, att en kan ligga i hängmattan och småslumra och att värmen i kombination med mörkret ger lite känsla av att vara utomlands. Juni är min sommarfavoritmånad, för att allt känns så nytt och härligt då, precis som att september är min höstfavorit, december min vinterfavorit och mars min vårfavvo (du fattar va? jag gillar helt enkelt att vara nykär i årstider), men egentligen har varje månad sin charm.

Juli har för mig bestått av en massa kravlös träning där jag tror (jag för ingen träningsdagbok så jag har ganska dålig koll) att jag har tränat lite mer mängd än på länge, men sämre rent kvalitativt än i juni som blev minst sagt intensiv med massor av tävlingar. Nu var juni i och för sig för mig ganska unikt, för jag brukar ju mest bara mysträna året om. Hur som helst så har juli fått mig att äntligen - hoppas att jag inte jinxar det här nu - bygga upp lite tålighet i  min trasselfot och fotled, så att jag klarar av att både springa lite längre igen och springa lite mer. Du kanske kommer ihåg att jag under drygt ett års tid har varit ganska strikt när det kommer till löpning och begränsat mig till att snitta två gånger i veckan, oftast ca 4-6 kilometer per pass. Har det blivit fler pass eller för tätt så har jag snabbt fått betala med både ömhet och stelhet. Nu tycker jag att det är mycket bättre och Sälen-veckans tre pass på 10, 15 och 20 kilometer, helt utan någon som helst känning, måste väl vara ett bra bevis på det?! 

Nu är det augusti. Jag är pepp på löpning så att det bara visslar om det. Tjejmilen om nästan exakt en månad känns superkul. Jag vill springa mycket med mina mått mätt den här månaden, men jag ska försöka såklart att göra det klokt och hela tiden lyssna på kroppen. Om det inte känns bra så ska jag backa, det lovar jag mig själv här och nu. Att inte kunna springa alls är inget alternativ!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…