Fortsätt till huvudinnehåll

MEN HERREJÖSSES! OM TAJMING OCH SÅNT

Jag vaknade i morse med en känsla av att något i magen inte var riktigt som det skulle. Blev orolig och tänkte att jag kanske fått magkatarr. Det gjorde inte precis ont men det var uppenbart att något var fel. Efter en stund kliver jag upp och går som vanligt direkt till toaletten. Inser att det inte är magkatarr utan mensvärk.

Det känns som om det var ungefär hundra år sedan eller så som jag hade det. Min mens brukar nämligen oftast komma på kvällen eller natten numera, inte starta igång på morgonen, vilket kanske gjort att jag sovit mig igenom den här känslan under lång tid. I stället har jag under ett par år längre tillbaka i tiden haft större problem vid ägglossning. Tajmingen på detta kunde ju ha varit bättre om jag säger så. Jag har planerat att mysjogga lite nu på morgonen eftersom jag fått en resa idag som gör att jag troligen inte kommer hem förrän rätt sent i kväll. Jag hade vilodag igår och var sugen på dagens pass, men just nu känns det mindre kul. Fast jag minns också att det brukar ge med sig sånt här bara jag rör på mig, så jag tänker ge det ett försök i varje fall.

Jag hade hemsk mensvärk i tonåren. Sådär att jag mådde illa och vissa gånger fick så ont att jag tuppade av. Så är det absolut inte nu, det handlar mer om obehag i magen och ländryggen än ren smärta. Men ändå. Lite humor också att jag först inte fattade vad det var. Nåväl, en espresso och lite choklad på det här och sedan är det jag som drar ut och nyper lite friskluft innan jag tuffar mot Sundsvall. Choklad är väl aldrig fel va, inte ens till frukost? Särskilt inte för en kvinna med lingonvecka tänker jag, eller?

Kommentarer

Hasse sa…
Choklad är alltid rätt!
SARA BORG sa…
Du har så rätt Hasse! Chokladen (eller något annat, haha) gjorde susen och det blev en på många sätt kalasbra dag.

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…